Dimarts, 03 Gener 2017 12:04

Taller de cuina: Tortell de Reis

Divendres és el Dia de Reis i a moltes de les cases de Catalunya menjarem el tradicional tortell. És per això que en el nostre taller de cuina d'avui us mostrarem una recepta del tortell per tots aquells atrevits i atrevides que el faran artesanalment a casa. 

Veureu que es força senzill, animeu-vos segur que quedarà per llepar-nos-en els dits!

Què necessitem?

  • - 500g de farina de força
  • - 100g de sucre
  • - 1ou
  • - 80g de llevat fresc
  • - 100g de mantega
  • - 8g de sal
  • - 190g de llet
  • - la ratlladura de mitja llimona
  • - la ratlladura de mitja taronja
  • - unes gotes d'aigua d'azahar

 

Com ho farem?

Escalfem lleugerament la llet i, en un bol, hi desfem el llevat.
Hi afegim la resta dels ingredients en el següent ordre, i anem amassant: farina, ou, sucre, sal, mantega, ratlladures i l'aigua d'azahar.
Treballar bé la massa fins que vegem que es desenganxa de les parets del bol.
Tapem el bol amb un drap humit i ho deixem reposar una mitja hora.
Estirem la massa i hi posem el farcit al mig ( massapà o cabell d'àngel) i les figuretes i la fava. L'enrotllem i donem la forma al tortell. Ho posem damunt la safata que ha d'anar al forn i ho deixem unes dues hores i mitja fins que vegeu que ha augmentat força de volum.
Hi poseu la fruita confitada per damunt i l'empolvoreu amb una miqueta de sucre humida.
L'enforneu, a 200º ( ja heu de tenir el forn preescalfat), fins que vegeu que està daurat.

 

BON PROFIT!