Dimarts, 05 Gener 2016 11:57

Taller Dinamiks: Tortell de Reis

Avui no podiem proposar-vos cap altre taller que no fos el del #tortell de #Reis!
El tortell de massapà, unes postres típiques del dia de Reis. En recollim la recepta del llibre 'Escribà. L'art de convertir la pastisseria en il·lusió'
Ingredients (per fer un tortell):
Per a la massa mare:
- 200 g de farina
- 60 g d'aigua
- 30 g de sucre
- 1 culleradeta de sal (4 g aprox.)
- 15 g de llevat de forner
- 32 g de mantega
- 1 ou
Per al massapà:
- 125 g de sucre
- 125 g d'ametlla en pols
- 2 ous
Per a l'acabat:
- 100 g de fruita confitada (cireres, meló i taronja)
- 50 g de sucre esponjat
- 1 ou
- una 'sorpresa' i una fava seca
Elaboració:
Sobre una taula de treball, feu un volcà amb la farina. A dins, col·loqueu-hi 30 ml d'aigua, el sucre i la sal. Remeneu-ho amb cura fins que es dissolguin el sucre i la sal.
A part, en un recipient, dissoleu el llevat en la resta d'aigua i després afegiu-lo a l'interior del volcà. Barregeu bé tot el dedins.
Bateu la mantega fins que tingui textura de pomada i aboqueu-la dins el volcà, juntament amb l'ou batut. A continuació, pasteu-ho tot progressivament, incorporant-hi la farina del voltant a poc a poc, fins que sigui ben barrejat, de manera que quedi una massa uniforme. Deixeu-la reposar uns vint minuts.
Mentrestant, prepareu el massapà. Dins un bol, barregeu bé el sucre, l'ametlla en pols i els ous fins que aconseguiu també una massa homogènia. Traieu-la del recipient i doneu-li forma de cigarret. Incorporeu-hi la fava i la sorpresa.
Quan la massa del tortell hagi reposat, estireu-la amb un corró fins que tingui un gruix d'uns quatre o cinc mil·límetres. Farciu-la amb el massapà i emboliqueu-la. Deixeu-la reposar durant vint minuts més. Doneu-li la forma característica del tortell i pinteu-la amb l'ou batut. Decoreu el tortell amb les fruites confitades i el sucre esponjat.
Esperem que no us toqui la fava i us pogueu coronar com a Reis del tortell!