Dimarts, 13 Setembre 2016 12:10

Taller Dinamiks: Pollastre al curry

Avui us proposem un plat hindú però conegut arreu del món. Un plat molt sa i bo. Ja l'heu endevinat? Doncs sí, es tracta de pollastre al curry amb acompanyament d'arròs blanc. Un plat que si no l'heu provat de ben segur us agradarà a petits i grans!

Què necessitem?

- Un parell de pits de pollastre de pollastre
- 250 grams d'arròs
- 400 ml de nata per cuinar
- 75 ml de llet de coco
- Una pastanaga
- Una ceba mitjana
- Una poma
- Un parell de dents d'all
- Un parell de cucharaditas de curri en pols
- Surt
- Una llimona
- Coriandre fresc
- Pebre negre mòlt
- Oli d'oliva verge

 

Passos a seguir:

Per fer aquesta nova recepta de pollastre al curri amb arròs anem a emprar un parell de bons pits de pollastre de pollastre, encara que si ho prefereixes pots emprar altres parts del pollastre. Ens agrada el pit de pollastre perquè resulta còmoda a l'hora de menjar, al no tenir ossos, i perquè podem trossejar-la en trossos de la grandària que ens agradi per cuinar-la més fàcilment. Netegem els pits de pollastre, les rentem sota l'aixeta i les tallem al gust, en tires, en daditos o com prefereixis fer-ho per servir-les una vegada cuinades.

Una vegada tinguem els pits de pollastre trossejats, les tirem en un recipient ampli, les salpebrem bé, els agreguem el suc recentment espremut d'una llimona, que és millor colar prèviament, perquè no coli cap llavor, i per ultimo agreguem el curri mòlt i barregem bé perquè es barregin els ingredients i la carn de pollastre vagi prenent els sabors. Deixem una estona perquè el pollastre prengui bon sabor, ficant el recipient en la nevera si fos necessari. 

Després d'aquest temps posem a escalfar una paella amb un chorreón d'oli d'oliva verge, i quan estigui calenta anem a tirar els trossos de pollastre ben escorreguts, per daurar-los bé per tots costats, pel que anirem removent de tant en tant per deixar els trossos ben fets. El brou que hem escorregut no ho anem a rebutjar, ho reservem per emprar-ho més endavant en la recepta. Quan s'hagin daurat ben tots els trossos de pollastre els anem a reservar i seguim amb la resta de la recepta.

D'altra banda anem a pelar i trossejar la ceba, la pastanaga i les dents d'all, i els quals anem a posar a sofregir en la mateixa paella que havíem fet el pollastre, a foc mitjà i agregant una mica de sal per damunt perquè es pochen bé. Una vegada que tinguem aquests ingredients ben blanditos, agreguem llavors la poma trossejada en daditos, la qual prèviament haurem rentat, pelat i descoratjat. Afegim també una mica de coriandre fresc, la nata per cuinar, la salsa en la qual s'hi havia marinado el pollastre, un got d'aigua i la llet de coco, i deixem cuinar el contingut de la paella a foc mitjà uns minuts perquè es vagi espessint la salsa. 

Quan vegem que va adoptant una bona textura anem a passar-ho tot al got de la batedora i ho batem tot tan bé com sigui possible per deixar la salsa ben fina i sense trossos grans. En acabar vertemos la mateixa a la paella al costat dels trossos de pollastre, i deixem uns 10-15 minuts a foc suau perquè s'acabi de formar la salsa. Mentrestant posem a coure l'arròs en abundant aigua bullint, amb una mica de sal, i una vegada estigui al punt ho posem a escórrer. Per finalitzar ja podríem muntar el nostre plat de pollastre al curri amb arròs, servint el pollastre amb la salsa acompanyat d'una porció de l'arròs blanc.

 

BON PROFIT!