Dimecres, 11 Març 2015 10:12

Taller Dinamiks: Pastís d'aniversari

És el teu ‪#‎aniversari‬? Encara no tens ‪#‎pastís‬? Atreveix-te i fes-lo tu mateix! Avui DINAMIKS us proposa un pastís d'aniversari en forma de peix!

Què necessitem?

- 3 ous
- 300 g de sucre
- 250 g de suc de taronja o mandarina (1 got ple dels d’aigua)
- 70 g d’oli d’oliva suau o de gira-sol (2 ditets d’un got)
- Mitja culleradeta de pell de llimona ratllada
- Mitja culleradeta de canyella en pols
- 300 g de farina
- 2 sobres de gasosa (2 blancs i 2 blaus o morats)
- 200 g de xocolata de cobertura
- 200 g de nata
- Lacasitos de diferents colors

Com ho farem?

1. Encén el forn a 180 °C (funció ventilador) i prepara els ingredients. Prepara el suc de taronja i folra el motlle on faràs el pastís.

2. Munta les clares a punt de neu i reserva. Per una altra banda, bat bé els rovells amb el sucre fins que la barreja es torna blanquinosa i augmenta una mica el volum. Ajunta-ho tot i agrega la resta dels ingredients en l’ordre que indiquem més avall.

3. Afegeix el suc de taronja, l’oli, la ratlladura de llimona i si n’hi poses, la canyella. Barreja-ho uns segons.

4. Finalment, agrega la farina i el llevat. (Si tens temps, passa’ls per un sedàs o un colador). Obre el vas i baixa amb l’espàtula el que hi ha a les parets de manera que quedi tot ben integrat.

5. Aboca la barreja en el motlle folrat amb paper de forn i fica al forn uns 35 minuts a 180°. Passat aquest temps treu del forn i deixa que es refredi.

6.- Un cop freda la coca, desemmotlla i decora. Si ha fet poca panxa (com la nostra), aquesta es dissimularà bastant simplement posant-lo del revés. Si pel contrari, t’ha pujat molt del centre, talla la part de dalt perquè la base quedi el més regular possible.

7. Fes la cobertura de xocolata: El procediment bàsic per fer la cobertura és fer bullir la nata i després barrejar-la amb la xocolata. Posa la nata en un bol. Fica al microones i programa 1 minut i mig a 600W. (La nata ha de bullir). Agrega la xocolata a trossets i remena enèrgicament fins que s’integri tota la barreja.

8. Dóna-li forma al peix: Talla una porció de la coca, gira-la per formar la cua.

9. Col·loca l’ull al peix i decora amb els lacasitos. Deixa que la xocolata s’assequi una mica. No la posis a la nevera, ja que els lacasitos es faran blancs i t’espatllarà el pastís.

Si encara no tens el teu ‪#‎pastísaniversari‬ anima't i cuina el teu!!