Dimarts, 10 Novembre 2015 09:14

Taller Dinamiks: panellets!

No vau tenir temps de preparar aquestes delicioses postres?
Avui us animem a preparar els panellets, unes postres d'origen àrab.
Què necessitem?
250 g de sucre de llustre
500 g d’ametlla ratllada
3 ous
Com ho farem?
En un bol poseu el sucre i l'ametlla ratllada de Can Gispert, remeneu-ho bé i afegiu-hi els ous sense batre. Treballeu aquesta pasta fins que quedi ben fina. Deixeu-la reposar 24 hores (si no teniu temps, treballeu la pasta més estona sense deixar que s'estovi massa) i ja teniu a punt la pasta mare dels panellets, el massapà. Per a aquells que vulguin provar-ho, els farem un suggeriment: substituïu l'ametlla per la mateixa quantitat d'avellana i feu el mateix. Les avellanes les podeu moldre amb pell. Si la massa us queda massa seca podeu afegir-hi un raig d'aigua i un altre ou. Amb aquest massapà ja podeu fer panellets del que vulgueu: de pinyons, d'ametlla (palet o granet), de coco, de cireres confitades, de codonyat artesà, de llimona, de xocolata, de cafè o de taronja.
- Pinyons: es fan petites boletes, es passen per clara poc batuda i després es cobreixen amb els pinyons i es pinten amb rovell d'ou. Perquè els pinyons s'enganxin bé, tingueu les mans humides.
- Ametlla torrada: es dóna a la pasta forma de mitges llunes, es pinten amb rovell d'ou i es cobreixen amb l'ametlla granet.
- Coco: es mescla el massapà amb una part igual de coco, ben barrejat. Se'ls dóna forma de piràmide.
- Cirera: es fan boletes aixafades i al mig s'hi posa mitja cirera.
- Codonyat: talleu una tira estreta de codonyat i emboliqueu-la amb la massa, Talleu-ho a trossos d'un centímetre de gruix.
- Llimona: barregeu el massapà amb la pell ratllada d'una llimona i unes gotetes de suc. Feu-ne boletes, les arrebosseu amb sucre o bé ou batut.
Un cop fets els panellets es couen al forn una mica fort durant 10 minuts. Els panellets s'assequen a mesura que es refreden i són més bons si es deixen reposar un dia o dos. Bon profit!