Dimarts, 20 Febrer 2018 10:46

Taller Dinamiks: Llaminadures

Avui us volem compartir una recepta de cuina ben especial. I és que sovint repetim als infants que no mengin tantes llaminadures que no són bones per les dents, però avui us proposem fer-les artesanes i és que de ben segur que aquestes seran més sanes que no pas les industrials. De totes maneres hem de tenir en compte que no deixen de tenir un alt contingut de sucre i que per tant no poden ser una opció per degustar a diari.

 

Què necessitem:

Dependrà una mica del gust que volguem per cada llaminadura, us proposem les de maduixa i plàtan.

Per les de maduixa:

- 300g de polpa de maduixa

- 150g de sucre

- 3 fulles de gelatina de 3g cadascuna

- una cullerada de suc de llimona

Per les de plàtan:

- 400g de polpa de plàtan

- 200g de sucre

- suc de llimona

- dues fulles de gelatina

 

Com ho farem?

Posarem a bullir la polpa de la fruita juntament amb el sucre i el suc de llimona a foc molt lent durant 15 minuts. Afegirem la gelatina hidratada i ho deixarem bullir 3 minuts més. Després ho passarem a unes safates de 2cm d'altura sobre un paper sulfuritzat (haurem de seguir els passos per separat per cada gust de les llaminadures, en el nostre cas, maduixa i plàtan).

Una vegada fredes, les tallarem a daus, rectangles o el que més ens agradi i les rebossarem en sucre. A continuació les guardarem en un lloc sec i fresc. Si tenim motlles metàlics per tallar-les ens quedaran formes molt divertides que de ben segur encantaran als més petits de casa. 

 

I és que els experts diuen que la millor manera que els infants prenguin consciència de la importància de menjar sa és implicant-los en les tasques de cuina de casa. 

Divertim-nos doncs cuinant, i avui més que mai, amb les llaminadures artesanes!

 

EMOCIONA-T