Dimarts, 22 Desembre 2015 11:13

Taller Dinamiks: Escudella nadalenca

Ja tenim aquí el #Nadal i quin millor taller de cuina que el de preparar un bon dinar de Nadal!
Escudella i carn d'olla, el menjar tradicional del 25 de desembre:
Què necessitem?
- Pastanaga
- Patata
- Nap
- Carbassa
- Api
- Porro
- Col
- Pollastre
- Gall d'indi
- Cansalada
- Botifarra blanca
- Botifarra negre
- Pilota
- Galets de Nadal
Com ho hem de fer?
El primer que hem de fer és netejar bé les verdures i treure la pell al pollastre. Quan ho tinguem tot ben net, posem els ingredients per fer el caldo dins d'una olla amb aigua. Que totes les verdures i la carn quedin ben cobertes per l'aigua i ho posem a bullir o també ho podem fer amb l'olla exprés, seguint les instruccions de cada model.
Com fem la pilota?
Ingredients: 100 grams de vedella, 100 grams de porc, all i julivert, 1 ou, farina i pa ratllat.
1. Mesclem bé la vedella i el porc i afegim l'ou fins que quedi tot ben lligat.
2. Aleshores afegim l'all i el julivert i després el pa ratllat i ho mesclem bé.
3. Li donem forma a la carn i ho enfarinem.
4. Ja tindrem la pilota llesta per posar dins l'olla.
Quan el caldo estigui fet serà el moment de treure la verdura i la carn, colar el caldo i posar a bullir els galets. Ho farem en una olla amb aigua.
A mitja cocció, traurem els galets de l'aigua i els posem a bullir amb el caldo. Juntament amb els galets, posarem al caldo també la botifarra blaca i la botifarra negre.
Quan els galets ja estiguin fets podem servir en una safata la carn d'olla, en una altra les verdures i servir l'escudella.
Hi ha persones que prefereixen menjar primer el caldo amb els galets i després les verdures i la carn, i hi ha qui s'ho barreja tot. Sigui com sigui, que vagi de gust i bon dinar de Nadal!