Dimarts, 29 Març 2016 11:00

Taller Dinamiks: Bunyols de vent

Avui en el nostre ‪#‎tallercuina‬ us proposem fer uns ‪#‎bunyolsdevent‬

Què necessitem:
- 8 ous 
- 220 g de farina 
- una llimona 
- 150 g de llard de porc 
- 250 g de llet fresca 
- 150 g de sucre 
- anís sec 
- 2 beines de cardamom 
- oli
Per fer el chutney: 
- 10 taronges 
- vinagre de poma 
- mantega 
- anís estrellat

Com ho farem:

1. A la cassola, hi posem la llet, el llard, el sucre, un polsim de sal, un twist de llimona i 2 beines de cardamom aixafades. Tot junt fins que la llet arrenqui el bull.

2. Per fer chutney de taronja, tallem a tires la pell d’una taronja i amb totes les taronges, fem un litre de suc.

3. Amb totes les taronges, fem un litre de suc. Quan hagi reduït, hi afegim els xips de taronja i una boleta d’anís estrellat i ho deixem coure 5 minuts.

4. Quan arrenqui el bull, traiem la pell i les beines de dins el pot. Hi afegim unes gotes d’anís sec i la farina. Ho traiem del foc i ho remenem fins que ens queda una massa fina. Llavors ho tornarem a posar al foc i ho anem remenant durant deu minuts.

5. Ho traiem del foc i hi afegim els ous. D’un en un. No ho deixem de remenar en cap moment.

6. Quan ja tenim la massa feta, posem en una paella fonda oli d’oliva. Anem fent boletes de la massa. Les anem tirant i es van fregint.

7. Quan estiguin fregits, es deixen en una safata amb paper de cuina perquè absorbeixin l’excés d’oli.

8. Al final, els arrebossem amb una mica de sucre.

Bon profit! Us deixem aquest vídeo del nou ‪#‎cuines‬ de TV3 per tal que ho pogueu veure de primera mà. http://www.tv3.cat/cuines/recepta/bunyols-de-vent/9159