Dimarts, 15 Novembre 2016 10:13

Taller de cuina: Crep Suzette

Avui us proposem un taller de cuina de la mà del Cuines, programa de TV3. 

Es tracta de la Crep Suzette.

Què necessitem?

Per a la massa:

- una taronja

- 100 g de farina d'arròs

- 25 g de sucre

- 50g sucre de llustre

- un polsim de sal

- 2 ous

- 250 g de llet sencera de vaca

- 50 g de mantega

Per a la salsa:

- 50 g de sucre morè

- una cullerada de mantega

- 2 taronges

- 1 llimona

- un raig de Grand Marnier

 

Com ho farem?

En un bol, hi barregem la ratlladura de taronja, la farina d'arròs, 25 g de sucre, 50 g de sucre de llustre i un polsim de sal.

Després posem en el got americà un ou i un rovell d'ou. Seguidament hi aboquem la barreja del bol.

Ho triturem i anem afegint-hi els 250 g de llet sencera de vaca. Important que ho afegim tot per aquest ordre i que la llet l'anem tirant a poc a poc, si no ens farà grumolls.

Desfem 50 g de mantega a foc lent en una paella. Ho afegim al got americà i ho continuem batent al màxim uns 10 segons. Posem tota la barreja en una gerra i ho deixem reposar 30 minuts.

Per fer la salsa barregem la ratlladura de les taronges amb els 50 g de sucre. Així farem el sucre de taronja.

Fem suc de les dues taronges i el colem en una paella que posem al foc. Hi afegim el sucre de taronja i ho desfem. Un cop el sucre està desfet, hi tirem la cullerada de mantega i el suc de llimona. Quan es desfaci tot, ho reservem.

Per fer les crepes: posem una mica de mantega a la crepera, remenem bé amb una cullera de fusta la massa de la crep perquè no ens quedin sediments a baix. Quan la crepera estigui calenta, agafem massa amb un cullerot i la tirem al centre. Anem modelant la massa fins que agafi forma rodona i sigui del mateix gruix. Així, la crep ens quedarà uniforme. Un cop fetes, les reservem en un plat i les tapem amb un drap de cotó.

Escalfem la salsa a la paella i hi posem una crep plegada per la meitat amb un raig de Grand Marnier i la flamegem.

Ho servim fent un altre plec a la crep, ho aboquem tot en un plat i hi tirem una mica de sucre de llustre per sobre.

http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/crep-suzette/17275/

BON PROFIT!