Divendres, 09 Gener 2015 09:58

Family Bike

QUÈ ÉS FAMILY BIKE?

Family Bike és un projecte que neix a Sant Cugat promogut conjuntament per Clinic Bikes i Dinamiks. Es tracta d'un club de sortides familiars en bici que alhora mira de recaptar fons per finançar BTTEA, un dels projectes socials de Dinamiks per a nens i nenes amb TEA (Trastorn d'Espectre Autista).

QUI PARTICIPA?
Poden participar famílies d'arreu (pares, mares, nens/es...). 

APORTACIÓ?
L'activitat al ser solidària l'aportació també ho és, per tant, a partir dels donatius de les famílies que participen, es cobriran els costos fixes de l'activitat com poden ser material de seguretat bàsic i monitoratge... i tots els beneficis aniran destinats al projecte BTTEA. 

BENEFICIARIS?
Les famílies que participin de l'activitat Family Bike, podran gaudir d'activitats en família cada diumenge amb monitoratge especialitzat en sortides en BTT, tant en rutes per muntanya com urbana. A més a més aquesta activitat beneficia directament als nens/es amb TEA i a les seves famílies, ja que els beneficis d'aquesta iniciativa aniran íntegrament destinats al projecta social BTTEA.

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE BTTEA
BTTEA té l’objectiu d’apropar l’esport als nens/es afectats del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), a través de la bicicleta i la psicomotricitat, que els permet guanyar en autonomia, autoestima i desenvolupar les seves habilitats psicomotrius. A més, els permet gaudir de l’esport i la bicicleta de manera inclusiva tota la seva vida, prevenint-los del sedentarisme i l’aïllament social.
Tot això sempre amb una ràtio de treball personalitzat d'1 monitor per 2 nens/es.
El dia a dia de BTTEA, el treballem des de l’aprenentatge bàsic com pot ser, acceptació de la bicicleta, posició, equilibri, pedaleig, visió i orientació oculo-espaial, conducció... fins al més avançat com són les sortides pel carrer, canvis de marxes, camins tècnics, etc.