Dimarts, 29 Desembre 2015 11:35

Excursió: Puigllançada

Ja ens vau veure per la televisió ahir? Vau reconèixer els monitors i monitores de Dinamiks?? De ben segur que sí!! I és que ahir us vam fer una INNOCENTADA, en motiu del dia dels Inncents.

Doncs de moment Dinamiks encara no ha protagonitzat cap documental, però segur que ben aviat ho farem!

Avui us deixem amb aquesta magnífica excursió, queda una mica lluny, però ara que alguns estem de vacances, és més fàcil desplaçar-nos per gaudir d'un paisatge diferent al que estem acostumats. Ens en anem a Bagà, al Puigllançada. Situat a l'alt Berguedà frontera amb la Cerdanya. Amb una alçada total de 2.409 metres i un desnivell de 329 metres. Una durada aproximada d'1 hora.

Es pot realitzar a partir de 3 anys, en aquesta època de l'any i la neu, es recomana una mica més grans.

Punt de sortida: Estació del Coll de Pal
Com arribar-hi: Venint de Berga o del Tunel del Cadí hem d'arribar a la població de Bagà. Allà seguirem les indicacions de l'estació d'esquí del coll de Pal i al nucli de Grèixer (la carretera passa per sota dels viaductes que duen al túnel del Cadí). És una mica llarga, es passa pel xalet del Coll de Pal i s'ha de deixar el cotxe quan, al coll, la carretera es converteix en pista (si seguissim arribaríem a La Masella (Cerdanya).

Un cop al coll hem d'anar cap a l'est (dreta si mirem a la Cerdanya). El cim és allà mateix, al costat d'on acaba un dels telecadires de la Molina i comença la pista del Torrent Negre.

Des del mateix coll però anant cap a l'oest es pot anar fins al Pic de l'Aliga. Hi ha un refugi amb servei de bar i restaurant. Es troba per sobre d'on acaba el "telehuevo" de La Molina.