Dimarts, 09 Febrer 2016 09:59

Excursió Pantà de Siurana

Avui us proposem anar fins a Siurana, on durant les colònies d'Aiguaventura de Dinamiks hi fem una bonica excursió.

Sortirem de l'església de Cornudella de Montsant en direcció nord fins a la cruïlla de la carretera de l'embassament de Siurana. La prenem a la dreta i, als pocs metres, marxem a l'esquerra pel sender que baixa seguint marques del PR a la cua de l'embassament, que rodejarem fins a l'altra riba, on hi ha una fita que ens encamina amunt cap al torrent de l'Estopinyà. Quan el passem a gual començarem a pujar fort fins a les cases de Siurana.

Buscarem l'aparcament del castell i prendrem el corriol que ressegueix el vessant sud del cingle fins a la Trona, per baixar al riu Siurana i girar a l'esquerra. Hem de passar vora el Mas d'en Candi. Abans d'arribar al molí de l'Esquirola hem de trencar per una pista a l'esquerra. Aquesta pista amaga una fita que indicia l'inici de la pujada Grau del Corral nou. L'agafem fins a l'altiplà on s'enclava el Maset del Placero sempre seguint les marques de pintura del PR. Des d'aquest mas continuarem la pista fins a la carretera de Siurana i, per l'asfalt, arribar al castell i al poble, punt des del qual desfarem el primer tram de la ruta fins a Cornudella pel camí d'anada.

Una excursió circular de 15,2km, d'una dificultat baixa i un desnivell de 400m. Una ruta familiar de 5h aproximades de durada on la natura és la principal protagonista.