Dimarts, 19 Gener 2016 11:15

Excursió: Montjuïc

Avui us proposem una excursió pel turó de Montjuïc.

El Parc de Montjuïc, amb 450 hectàrees d'extensió, configura un dels turons més característics de la ciutat de Barcelona.

És punt de trobada d'activitats culturals, esportives i de contacte amb la natura perquè ofereix esport, cultura i natura.

El recorregut que us proposem pretén donar a conèixer alguns dels valors naturals, de patrimoni i esportius de la muntanya de Montjuïc. L'objecte no és altre que donar una visió conjunta de l'oferta de lleure, esport i cultura que de forma conjunta es pot gaudir al Parc.


Aquesta ruta s'inicia arribant a l'estació superior del Funicular de Montjuïc (enllaç amb la Línia 3 -estació Paral·lel-, integrat a la tarifa TMB). Ens dirigirem cap al castell de Montjuïc. Podem arribar-hi a peu, travessant el parc de Joan Brossa, o prenent el telefèric. Per finalitzar el recorregut, prendrem el traçat de l'Eix Muntanyans, restaurat el 2003 seguint el projecte de 1929, i arribarem al Poble Espanyol. Davant mateix, trobarem el Caixa Fòrum, ubicat a l'esplèndid edifici de l'antiga fàbrica Casarramona. D'aquí anirem a la plaça Espanya, passant per davant de l'edifici de la Fundació Mies Van derRohe, que és una rèplica exacta de l'edifici construït per al pavelló alemany de l'Exposició de 1929.

Els punts d'interès són el Castell de Montjuïc, la Torre de Guaita de Montjuïc, el Jardí Botànic de Montjuïc, la Galeria Olímpica, l'estadi olímpic, la Fundació Miró, els Jardins de Mossèn Cinto, el Jardí de les Escultures, els Jardins Laribal, el Museu Etnològic, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, l'antic Jardí Botànic de Barcelona, l'eix Muntanyans, el CaixaFòrum, i el Pavelló Mies Van derRohe.

Una ruta per gaudir d'un dia en família on natura i cultura es fusionen per mostrar-nos la bellesa de la muntanya màgica.