Dimarts, 26 abril 2016 09:18

Excursió: Laberint d'Horta

EXCURSIÓ AL PARC DEL LABERINT D'HORTA, DE BARCELONA

Entra i diverteix-te al laberint d'Horta. El Parc del laberint, com el seu nom indica, compta amb un laberint de xiprers. Té 750 metres lineals i posa a prova l'orientació i la paciència de tothom qui s'atreveix a entrar.

Entrar-hi és molt fàcil però sortir-ne ja resulta una tasca més complicada. El que sí que permet és rebre ajuda des de l'exterior.
Però qui vol ajuda?

"Era per aquí, per aquí ja hem passat, girem a la dreta, aquí el camí està tallat, girem a l'esquerra, no pot ser, hauria de ser per aquí... "Aquestes són les frases que més s'escolten quan ens trobem dins el Laberint.

Sembla molt fàcil trobar la sortida però és necessari donar moltes voltes, girar a dreta i esquerra i passar dues o més vegades pel mateix lloc, abans de trobar la sortida.

El que sí que està assegurat són els somriures dels petits de la casa, l'emoció i l'esperit de superació. És un bon espai on divertir-se i també on aprendre.

El Parc té una superfície de 9,1 ha, és el més antic que es conserva a Barcelona, i està ubicat a l'antiga finca de la família Desvalls, als peus de la Serra de Collserola. Inclou un jardí neoclàssic del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX.

Just a prop de l'entrada al parc es troba l'antic palau de la família Desvalls, un edifici amb elements d'estil neoàrab i neogòtic i que conserva una antiga torre medieval de defensa: la Torre Subirana.

El Parc del Laberint és un parc tranquil on es pot passejar, descansar, llegir el diari, relaxar-se en els diferents espais que té i contemplar una exhibició esplèndida i variada de plantes, flors i vegetació.

Hi ha racons per descobrir com la porta xinesa, la gruta del minotaure, el canal romàntic o la cascada artificial creada amb roques.

Parterres, places a l'ombra de grans arbres, el refugi del pagès, la cabana de l'ermità i fins i tot un fals cementiri formen part del parc. El jardí domèstic i el jardí dels boixos completen aquest parc on el color protagonista és el verd de la vegetació. També trobareu aigua pertot arreu: un safareig, cascades, rieres, basses, brolladors i fonts.

Molt aprop de casa, un bon lloc per gaudir del dia en família!