Dimarts, 08 Desembre 2015 09:51

Excursió: Font de Sant Vicenç

Avui us proposem una bona ruta per gaudir del dia festiu en família!

Un recorregut que comença i acaba a la nostra ciutat de #santcugat, passant per Sant Crist de Llaceres - Font de Sant Vicenç del Bosc - Font de l'Ermetà - Can Gordi. Us animem a fer-la i que ens dieu què us ha semblat!

La ruta s'inicia a l'Estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Cugat. Des d'allà, eixim a mà dreta cap al carrer d'Àngel Guimerà. Després, tombem a mà esquerra per la Rambla de Ribatallada. Continuem a mà dreta per l'Avinguda de Gràcia. El nostre passeig per aquesta via estarà acompanyat de la vista d'algunes cases de finals del segle XIX-primeries del segle XX, barrejades amb altres de més modernes.

Al final de l'Avinguda de Gràcia ens trobem amb l'Ermita del Sant Crist de Llaceres (segle XVII). En aquest punt, prenem la carretera de la Rabassada i la seguim durant uns 500 metres.

En una revolta, a la nostra esquerra, veiem un molí de vent. Agafem la desviació i ens incorporem a la Rambla de Can Bell. L'última de les cases que veurem abans de tornar-nos a desviar s'anomena Casa Beltran i en ella va residir Juan Negrín, president de la II República Espanyola.

Després de deixar enrere l'imponent casalici, tombem a mà dreta per un camí, marcat amb senyals de PR, que baixa cap al Torrent de Can Gordi. Creuem el torrent i comencem a pujar. Sense deixar en cap moment el PR arribem al senyal "Font de Sant Vicenç del Bosc". El seguim i arribem a ella. A escassos 50 metres estan les restes de Sant Vicenç del Bosc, un temple romànic.

Continuem el camí i arribem a una altra font, la de l'Ermetà, amb el seu corresponent torrent homònim. Es tracta d'una zona molt boscosa i ombrívola. El silenci és absolut.

Passada aquesta font, trobem un encreuament. El PR continua cap a la dreta. Nosaltres, però, tombem a mà esquerra per a aproximar-nos novament al Torrent de Can Gordi, el qual novament tornarem a trobar. Ací el camí continua sent prou tancat i és fàcil perdre's.

Eixim, finalment, a una vella casa okupada i, uns metres més endavant, a una pista (Carrer Font del Rei).

Continuem en direcció a la Torre Negra, que no veurem. En arribar a un senyal que marca "propietat privada", tombem a mà esquerra per la Rambla de Can Bell. Passem pel davant de Can Gordi i avancem fins a arribar una altra vegada a la Casa Beltran. Quan hi fem cap, girem a mà dreta per un camí marcat amb senyals de PR, que baixa cap al Club de Tennis de Sant Cugat.

Prompte ens incorporem a l'asfalt i, en uns minuts, apleguem a l'Ermita del Sant Crist de Llaceres. Des d'aquest punt, sols ens queda tornar a l'Estació de FGC pel camí per on havíem vingut.

Una ruta de casi 8 km que podeu fer tranquilament en menys de 2 horetes.