Dimarts, 22 Setembre 2015 09:52

Excursió en família!

Amb l’arribada de la tardor la natura canvia, arriba la temporada de bolets i ja no fa tanta calor, doncs quina millor excusa per sortir d'excursió en família!

Avui us proposem anar fins a La Mola. Es troba al Parc Nacional de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac, al Vallès Occidental. És la muntanya més alta amb poc més de 1.000 metres d'altitud i amb un desnivell d'uns 360 metres. Mentre anem pujant podem veure Montserrat i algunes poblacions com Terrassa o Sabadell.

És una excursió recomanada a partir de 5 anys i si, voleu estar ben tranquils, inicieu l'excursió a primera hora del matí.

La primera pujada des del carrer Cavall Bernat és forta i no és recomanable per anar amb cotxes de bebè, ja que hi ha grans esglaons.
A les Roques de Cavall Bernat podem fer la primera parada i aprofitar per fer una fotografia, recuperar forces i gaudir de les vistes.

A partir d'aquí continuem pujant. Pel camí trobem el forn d'obra de Can Pobla. Als forns d'obra, també coneguts com a teuleries o rajoleries, s'hi coïen les peces ceràmiques que s'utilitzaven en la construcció i sempre s'ubicaven al bosc, prop l'origen del combustible on hi havia terra adequada per fer les diferents peces.

És recomanable portar aigua, una gorra per protegir-nos del sol, crema anti-mosquits i un bon pícnic per quan arribem al cim.

Hi ha diferents rutes que pugen fins al cim. La més senzilla és l'anomenada "El camí dels Monjos" ben senyalitzada i amb menys desnivell.

A l'oficina del parc o als diferents punts d'informació us informaran de l'inici de les excursions senyalitzades.

Al cim hi trobem el Monestir romànic de Sant Llorenç de Munt. Hi ha l'ermita que es pot visitar i un restaurant (cal reservar hora prèviament).

Us animem a fer aquesta excursió, apta per tots els nivells i ben aprop de casa!