Dimarts, 21 Novembre 2017 13:10

Excursió Dinamiks: Sant Jeroni de Montserrat

Avui us proposem una excursió a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, a la muntanya màgica de Montserrat. 

Però avui us volem mostrar una de les rutes mes maques que s'hi fan, la de Sant Jeroni, encara que també la més llarga.

 

En primer lloc anirem a buscar el funicular de Sant Joan, el qual ens deixarà; a dalt al Pla de les Taràntules.

Tot just sortint de l’estació superior prenem el camí de la dreta, passant per sota d’un petit pont, i seguim recte direcció Sant Jeroni, tal com indica el senyal.

Passarem per davant de quatre agulles característiques anomenades “Gorres”, la més alta i amb una creu a dalt el cim s’anomena Gorra Frígia.

Anirem seguint el camí principal sense deixar-lo en cap moment.

Després d’un pas estret entre roques, hi ha un mirador a la nostra esquerra, el “mirador de la Serra de les Paparres”, on val la pena acostar-s’hi per observar les magnífiques vistes panoràmiques.

El camí es dirigeix a la capçalera de la vall, entra al bosc i creua el torrent de Santa Maria per una passera amb barana de fusta.

S’emprèn la pujada d’un tram pavimentat on, a la dreta, veurem un camí amb pendent descendent que és el que prendrem a la tornada per accedir de nou al monestir.

Al cap d’un quart d’hora aproximadament, arribem a la Capella de Sant Jeroni.

Un indicador ens mena cap a l’esquerra per assolir, en pocs minuts, el cim. Però abans, podem fer una petita aturada al mirador de Mossèn Cinto, que trobarem a mig camí entre la capella i el cim.

A dalt del cim hi ha una taula d’orientació on es pot identificar el relleu circumdant que s’estén des dels Pirineus fins als Ports i Mallorca.

La tornada al santuari es pot fer pel mateix camí fins al funicular de Sant Joan o pel fons de la vall baixant pel camí vell de Sant Jeroni. En aquest cas, cal desfer l’últim tram del camí fins a arribar al trencall mencionat anteriorment, i allà agafar el camí descendent direcció el Pla dels Ocells – Monestir de Montserrat.

Al llarg del camí anirem trobant els indicadors del Parc Natural que ens guiaran en tot moment pel camí correcte fins al santuari.

 

Una ruta de 7km que es fan en aproximadament 2h i 30 minuts de dificultat mitjana. 

EMOCIONA-T