Dimarts, 11 Octubre 2016 12:09

Excursió al Deltebre!

Coneixeu el Delta de l'Ebre? Avui us proposem una excursió per un dels paratges més naturals de Catalunya.

Constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental. L'equilibri entre la seva riquesa natural i l'explotació per part de l'home no ha estat mai fàcil, per això, l'any 1983, la Generalitat de Catalunya va aprovar la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre.

La ruta que us plantegem va des del Deltebre fins al desert de dunes, passant per la platja de la Marquesa i el far del Fangar.

L'Ecomuseu del Parc, a Deltebre, és el punt de partida ideal (on podeu aconseguir informació i plànols) en direcció cap a la platja de la Marquesa i el Fangar. El camí asfaltat arriba fins a la mateixa platja, on hi ha un restaurant.

Els arrossars de la dreta marquen l'antic límit de la llacuna del Canal Vell. A l'esquerra trobem un camí de terra que recorre el límit de la línia de dunes i acaba a l'àrea protegida. En aquest punt, iniciem un passeig per la platja, que ens dóna una interessant perspectiva de la península del Fangar (410 ha), formada entre els segles XVII i XIX.

Cal recordar que ens trobem en una zona de nidificació d'aus i que hem de respectar escrupolosament les indicacions del Parc Natural. Hi trobareu un mirador d'observació elevat camí del far.

A la vora de la platja s'alça el far del Fangar. Aquesta zona desèrtica és un dels punts del Delta des d'on millor es veuen, quan fa calor, els misteriosos miratges. Tombant la vista cap al mar veiem les muscleres i els vivers d'ostrons. Les desembocadures dels rius, per l'efecte de l'aiguabarreig entre aigua dolça i salada, són un lloc ideal per a la cria d'aquests mol·luscos.

El camí de retorn passa entre les dunes i ens porta novament al punt de partida per la mateixa ruta.Disfruteu de la ruta i gaudiu del paisatge!