Dimarts, 17 Maig 2016 10:23

Excursió: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Segur que tots i totes coneixeu o si més no n'heu sentit a parlar, avui us volem convidar a fer una excursió cap al cor del Pirineu de Lleida. Es tracta del Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici.
Nosaltres us proposem la ruta del planell d'Aigüestortes, estany Llong i Estany Redó. Té una durada total de 2h i 30 minuts (trajecte d'anada), amb un desnivell de 287 m.
Aquest és el recorregut clàssic per a conèixer la ribera de Sant Nicolau, al sector occidental del Parc. Es pot arribar fins a Aigüestortes amb el servei públic de transport de viatgers, amb bicicleta o a peu, des de la palanca de la Molina, però aleshores heu de comptar dues hores més d'excursió.
El camí, segueix el curs del riu i, de manera suau, va guanyant alçada entre boscos de pi negre i planells encisadors, com el d'Aigüestortes, on les aigües serpentegen. Abans de sortir cap a l'estany Llong, aneu al mirador que es troba just darrere de la caseta-aixopluc. Passat el refugi d'estany Llong arribareu a l'estany situat en un indret meravellós. El camí va vorejant-lo, creua el barranc de Peixerani i a continuació s’enfila suaument per portar-nos, en uns 30 min més, fins a l’estany Redó.
D'una manera o altra observareu l'estany de Llebreta i el magnífic bosc de caducifolis que s'hi emmiralla, així com l'espectacular cascada de Sant Esperit.
Una meravella de la naturalesa no molt lluny de casa. De ben segur que petits i grans gaudireu de valent!